אמונה

האם להשקיע בלימודים לפני הגאולה?

  • ד' אייר התשע"ה

שאלה

שלום הרב, כתוב שבגאולה השלמה בעזרת ה' "עולם כמנהגו נוהג" אז, האם אני צריכה להמשיך ללמוד תואר ראשון ושני? ועדיין נצטרך לעבוד וללמוד דברי חול? כמו היום בגלל הפרנסה... האם כדי להשקיע בלימודים?

תשובה

שלום וברכה

מצווה ללמוד כעת כדי להתפרנס בכבוד בדרך היתר מאחר ולמרות שנאו מאוד מקווים ומצפים לביאת המשיח אבל אין מוכרח שמשיח יבוא היום או מחר ויתכן שיעברו כמה וכמה שנים עד שנזכה לביאת המשיח ואע"פ שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא.

מה בדיוק יהיה בביאת המשיח לא נדע בפועל עד שזה יקרה וכמבואר בדברי הרמב"ם.