שאל את הרב - כללי

אגו מנופח

  • ב' אייר התשע"ה

שאלה

יש לי בעיה קשה מאוד של אגו מנופח. אני עושה מצוות לא בשביל המצוות אלא בשביל התשומת לב, ההערכה והכבוד שאני מקבל. אני דואג לפרסם טוב טוב את המצוות שאני עושה ואני כל כך מתוחכם שאני עושה את זה כך שאנשים יגלו לרוב מבלי שאצטרך ממש לספר. ממש עושה הצגה של צדיק. אני כבר לא יודע מי אני מתחת לכל המסכות שאני לובש. לדוגמא מתנדב רק בשביל לספר ובלי לספר, כמו שאמרתי בתחכום. אבל כשלא מצליח אני ממש מספר. אני מרגיש מלחמה יומיומית ביצר הרע שלי והוא גובר מאוד על היצר הטוב. הוא ממש מפעיל את היצר הטוב לשירותו. במקום שאעשה מצוות מתוך אהבה לבורא אני רץ ממקום למקום כשהדלק הוא התשומת לב וטיפוח האגו המנופח גם ככה. עבר עלי יום קשה שבו הצלחתי להשלות 5 אנשים לחשוב שאני צדיק. לפעמים אני עומד מהצד וצוחק- כמה יכולים להיות טיפשים בני אדם? ואז אני בוכה שאני רשע. תעזרו לי בבקשה- איך אני מפסיק לעשות מצוות מהסיבות הלא נכונות? אני מפחד למות לפני שאפתור את הבעיה הזו שלא יזרקו אותי מכל המדרגות כשאבקש להכנס לגן עדן.

תשובה

שלום וברכה

כשלב ראשון אציע שתקבל על עצמך לעשות ברכה אחת ביום בכוונה מבלי לספר זאת לאף אחד. את כל השאר תעשה בפירסום אבל ברכה אחת בכוונה ביום תהיה בצנעא ובשקט ללא כל פירסום. לאחר כחודש שתצליח בדבר הזה נא לכתוב לי שוב.