שאל את הרב - כללי

זיוגו של אדם

  • ב' אייר התשע"ה

שאלה

כתוב שקשה זיוגו של אדם כמו קריאת ים סוף. אז אם אדם הצליח די בקלות להשיג אישה שנראת לו מתאימה. אז האם זה אמור להראות שהיא לו אמרו להיות בשבילו? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לא מוכרח כלל. יתכנו אנשים שימצאו את זיווגם מוקדם או מאוחר. עיקר הכוונה של קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף היא שצריך עזרה רבה בכל זמן הזיווג שהזיווג יחזיק ולא יפרם ועל זה צריך סיוע גדול ממרומים כי הדבר קשה לחבר בין שני אנישם שלא יהיו ביניהם מחלוקת כמו קריעת ים סוף שלא יכולה באמת להחזיק לולי עזרת ה'.