שאל את הרב - כללי

אוכל בחו"ל

  • ב' אייר התשע"ה

שאלה

אני יודעת שלא צריך לצאת מהארץ ויש אפילו שאוסרים אבל מידי פעם יש צורך לנשום אויר אחר. רציתי לדעת מהם המאכלים שניתן לאכול בחו"ל חוץ מירקות ופירות. זה נכון שמותר לאכול לחם, לחמניות וכו?

תשובה

שלום וברכה

אין להקל בלחם ולחמניות רק בצורך גדול מאוד ובכל מקרים יהודים יראי ה' לא אוכלים לחם שאינו כשר.

קטניות לא מבושלות ביצים לא מבושלים מותרים ללא כשרות. יש מקום להקל גם בטונה.

ראוי מאוד לבדוק בכל מקום אם יש מסעדה כשרה או בית חב"ד, כך אין צורך לרדת בכלום בשמירת הכשרות.