חגים ומועדי השנה

הסרת שיער הגוף בספירת העומר

  • כ"ו ניסן התשע"ה

שאלה

האם הסרת שיער מיותר מותרת בספירת העומר על ידי שעווה ולייזר?

ומה ההלכה לגבי להציע ללקוחותיי הסרת שיער בלייזר וכו' תהליך ממושך שמתחיל בספירת העומר?

תודה רבה

מלכה

תשובה

שלום רב,

לבנות ספרד מותר להסיר את כל סוגי השיער בשעווה ולייזר, שהרי לפי מנהגן מותר אפילו להסתפר בספירת העומר - ראי https://www.hidabroot.org/question/114133

וגם לפי מנהג בנות אשכנז שאין להסתפר בספירת העומר, מותר לאישה להוריד שיער בשעווה ולייזר לשם יפויה על בעלה (שו"ת אבני ישפה חלק א' סימן צט), וכן מותר לכל אישה (גם פנויה) למרוט את שיער הגבות או הריסים (בין פסח לשבועות פרק ט סעיף יא והערה יח בשם הגרש"ז אויערבאך והגר"ש וואזנר זצ"ל).

בברכה,

הלל מאירס