האם יש בעיה להשאיר נעליים מתחת המיטה?

  • כ"ג ניסן התשע"ה

שאלה

האם יש בעיה שיהיו נעליים מתחת למיטה? או כל דבר אחר? תודה

תשובה

שלום רב,

1. לכתחילה יש להיזהר מאוד שלא לישון על גבי אוכל ושתייה (ראה שלחן ערוך יורה דעה סימן קטז סעיף ה. וע"ע שו"ת יביע אומר חלק י' חלק יורה דעה סימן יא).

2. יש עניין על פי הקבלה שלא להניח נעליים או מכנסיים וכיוצא בזה סמוך למראשותיו, וכן שלא יהיו עליו בשעת השינה מפתחות של ברזל וכיוצא בהם, כי יתן להם יד להחטיאו ח"ו (החיד"א זצ"ל בספר עבודת הקודש חלק א' סימן ז אות קיב-קיג).

3. שאר סוגי החפצים אפשר להניח מתחת המיטה (ראה הליכות שלמה חלק א' עמוד קעא בדבר הלכה אות כז, ושמירת הגוף והנפש חלק א' סימן יד סעיף טז).

בברכה,

הלל מאירס