מה לעשות עם מזוזות שניתנו לי מרב מתחזה?

  • כ"ג ניסן התשע"ה

שאלה

שלום. אבא שלי גבאי בבית כנסת ולפני כשנה השמש הביא רב שלא אכתוב את שמו מטעמי לשון הרע. הרב גר בבאר שבע והוא טוען שהוא בן דודו של הרב ישראל אבוחצירא זצק"ל. הרב הזה התגלה כמתחזה לאחר שאיים על בן דודי שיקלל אותו ואת משפחתו בפרנסה דלילה ולאחר שבוע פיטרו אותו מהעבודה (אולי צירוף מקרים). וגם הייתי מתייעצת איתו הרבה בטלפון על בן זוגי והוא היה מדבר איתי "על כמה שהוא עושה לי נעים" אבא שלי הזמיו מאותו רב חמישה מזוזות לבית לפני שגילינו מי הוא. הרב הביא לאבי את המזוזות ולא הסכים לקחת את הכסף עבורם. עברה שנה מאז והרב לא עונה לטלפונים. אחרי שאבא שלי הקביע את המזוזה בחדר שלי אני חולמת סיוטים בלילה ועל שדים ורוחות. לאחר שלילה אחד הרגשתי שדוקרים אותי בסכינים אני ישנה רק עם מנורת לילה. ההורים שלי חשבו שהשתגעתי עד שיום אחד החלטנו להחליף חדרים ואני ישנתי בחדר של ההורים והם בחדר שלי וגם הם הרגישו לא בנוח לישון שם ואבא שלי חלם חלומות לא נעימים. ודווקא אני בחדר שלהם ישנתחי מצויין וללא מנורה. השאלה שלי היא כזאת האם הרב הטיל קללה עליי דרך המזוזה ? האם להחליף אותה ? מה אפשר לעשות ? נכנס בי פחד לישון בחדר הזה

תשובה

שלום וברכה

יתכן שהמזוזות פשוט פסולות. תבדקי את המזוזות או שפשוט תחליפו את המזווזת ותשימו את המזוזות שלו בגניזה.