תורה ומדע

שאלה בעקבות ויכוח עם אתאיסט

  • י"א ניסן התשע"ה

שאלה

היה לי ויכוח עם אתאיסט שטוען שיציאת מצרים לא קרתה והעלה סרטון לאינטרנט, טענתו "ספר התורה וסיפור יציאת מצרים נכתבו מאות שנים לאחר הזמן בו האירוע היה אמור להתרחש. בני ישראל מעולם לא העבירו את הסיפור מהמאה ה13 לפנה"ס...אפילו התנ"ך עצמו מציין ששרשת המסירה (שלא קיימת) הופספקה והם שכחו את ה' ואת סיפור יציאת מצרים. יש הסכמה כללית בקרב הארכיאולוגים שסיפור יציאת מצרים לא התרחש. אין אפילו לא ממצא ארכיאולוגי אחד התומך בסיפור זה כפי שהוא מתואר בתורה." האם תוכלו לסתור אותו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

צריך להתרחק מאתאיסטים, כי הם משקרים ומסלפים את האמת.
כמו כן עליך לדעת שאין להתווכח עם אתאיסטים. לדבר צריך רק עם מי שבאמת מחפש את האמת ומתעניין לגלות. אך מי שהוא בטוח בעצמו ומטרתו להתווכח ולסתור, אין לדבר עימו כלל.

הסרטון שראית מלא שקרים וסילופים, כגון ההמצאה שלהם על שבט אינדיאני שראה נסים, וכל הדברים הללו הם המצאה שלהם וסילוף של העובדות המקוריות.

התנ"ך מעולם לא טען ששרשרת המסירה נפסקה, וזה סילוף של הכתובים. ראה בקישור לעיל על יאשיהו.

אין כמעט ממצאים ארכיאולוגים מתקופת הברונזה, והארכיאולוגים חלוקים ביניהם, ואין כל הסכמה בנושאים כאלה, שבהם רב הנסתר על הגלוי.
עם זאת, מצאו ראיות ארכיאולוגיות רבות מאוד שתומכות במסופר במקרא, אחת לאחת:

נ.ב.
עיין בשתי החוברות הבאות בזמנך הפנוי:

בברכה,
דניאל בלס