תורה ומדע

מציאות הבורא

  • י' ניסן התשע"ה

שאלה

אני שמעתי הרבה הרצאות בדבר קיום האל וכו' וכולם מגיעים מהנקודה שבטוח שיש בורא לעולם בגלל שאנחנו נבראים ולכל נברא יש בורא וכו' וכו' האם הרב יוכל להסביר לי את פשר המילה ''נברא'' שממנה נגזר המילה בורא זאת אומרת האם יש מישהו שיכול להסביר את המשמעות של נברא [לא משוכלל ומעוצב,] כדי לומר שאנחנו מבינים שיש בורא כי אנחנו נבראים....

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

"נברא" - פירושו מישהו שתלוי בזמן, כלומר שהיתה לו התחלה. ולכן חייב להיות לו סיבה שיצרה אותו.
ראה גם: https://www.hidabroot.org/he/question/86583

כל מי שהוא מוגבל ותלוי בזמן - מוכח שיש לו בורא שיצר אותו, וקבע את גבולותיו.
כל היקום שלנו הוא מוגבל ותלוי בזמן, יש ביקום שלנו חוקים והיתה ליקום שלנו התחלה, ומכאן שיש בורא שיצר את היקום.

הבורא שיצר את הכל אינו חומרי, ולפיכך אינו מוגבל למקום וזמן. לכן לאלוקים לא צריך להיות בורא. כי רק לדברים מוגבלים שתלויים בזמן יש בורא.

כדי לרדת לעומקה של הוכחה זו, ולראות הוכחות נוספות, חפש בבקשה בגוגל את המילים "שיחה גורלית". כדאי מאוד שתקרא חוברת זו בעיון.

שלך בברכה,
דניאל בלס