זוגיות

מציאת זיווג הגון

  • י' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני בן 31, מנהל אורח חיים דתי ומתקשה למצוא זיווג עם בחורה דתייה באמת. באמצעות קשרים חברתיים יצא לי להכיר במקרה הטוב בחורות שמגדירות עצמן כמסורתיות. חשוב לי למצוא מישהי ששומרת שבת כהלכתה, שתשמור על טהרת המשפחה....ולא מישהי שרק מקפידה קצת על שמירת המצוות ומעט יותר צנועה ממרבית הבנות החילוניות. עד כמה,אם בכלל, התורה מתירה להתפשר על מידת שמירת המצוות של בת הזוג לטובת מציאת הזיווג וקיום מצוות פרו ורבו? חשוב לי למצוא זיווג הגון במהרה, על מנת להמנע לגמרי מהרהורי עבירה. אני מעל 10 שנים נזהר מאוד בשמירת עיניים ונמנע ממחשבות שגוררות הוצאת זרע לבטלה (על ידי לימוד תורה ושאר לימודים/עיסוקים שמאמצים מאוד על המוח) , אבל למרות זאת אין ביכולתי להגיע לאיזון שלם של הנפש ולהימנע לגמרי מהרהורי עבירה כל עוד אין לי זוגיות על פי ציווי התורה. איך עלי לנהוג? האם על פי התורה אפשר להתפשר על בת זוג שלא לגמרי שומרת מצוות כמו שבת ונגיעה, על מנת למנוע את הסיכון לפגום בברית הקודש? בכבוד רב דוד

תשובה

שלום וברכה

אין להתפשר על שבתכשרות טהרת המשפחה כולל נגיעה בין לאחר החתונה בזמן הנדה ובין כעת עד לחתונה. כל דבר שהוא חשש חטא שלך אסור לוותר. דברים שהם חטא אישי שלה כגון תפילה ברכות וצניעות מוחלטת אפשר לוותר לפי הנסיבות.

חשוב שהוא גם תהיה במהותה לא אנטי דת ולא בחורה עקשנית. כמו כן יש להכניס  בחשבון שבעז"ה אשה זו תהיה האמא של הילדים שלך והיא זו שתחנך אותם ולפי זה תוכל לקבל החלטה מושכלת.

אציע במקום לוותר ולהתפשר, להירשם כאן באתר שבע ברכות ובעז"ה תמצא את זיווגך הראוי מהרה. הנה כתובת האתר http://www.7brachot.co.il/

בהצלחה,