האם מותר להשתמש בחפץ של חברו ללא רשות?

  • ו' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום!

האם זה בסדר להשתמש במשהו שהוא לא שלי, בידיעה שאותו אדם מסכים לי בדרך כלל מהדברים שלו?

תודה מראש על התשובה.

תשובה

שלום רב,

מותר לאדם להשתמש בחפץ השייך לחברו, אם המשתמש יודע בוודאות שמחמת יחסיהם הטובים בעל החפץ היה מרשה לו להשתמש בחפץ אם הוא היה מבקש זאת ממנו, ובתנאי שלא יגרם לחפץ נזק או חסרון מחמת ההשתמשות. היתר זה קיים בעיקר אם במקרים אחרים כשביקש ממנו להשתמש בחפץ הנ"ל או בחפצים בעלי ערך ממוני דומה - חברו הרשה לו זאת ברצון גמור. ומכל מקום אם יש באפשרותו לשאול רשות מחברו, עליו לעשות זאת (ראה בספר משפטי התורה חלק ב' סימן נב).

בברכה,

הלל מאירס