האם השם נעמי טוב לבת?

  • ד' ניסן התשע"ה

שאלה

בס"ד,

שלום וברכה,

השם 'נעמי' - טוב? אנו קצת חוששים משום החיים הקשים שהיו לאשת אלימלך.

תודה!

תשובה

שלום רב,

השם נעמי טוב לבת, ואין לחשוש כלל.

מקורות: כתב בספר שמות בארץ (עמוד קצז) מעשה באחד שהגיע לפני מרן הגרא"מ שך זצ"ל בטענה שאמרו לו שאשתו הנקראת "נעמי" תשנה את שמה משום דכתיב "אל תקראנה לי נעמי" (רות א כ), והשיב לו מרן הרב שך זצ"ל כי אין לו ידיעה בשמות, אבל לומר כן כנ"ל הוא דבר חדש ואינו נכון, ומכל מקום יעץ לו לשאול את מרן ה"קהלות יעקב" זצ"ל, והשיבו כי הדבר הנ"ל אינו נכון, ויש הרבה נעמי אשר ב"ה חייהם כדת בלי פגע. והוסיף בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א - וזה נכון.

בברכה,

הלל מאירס