שבת

האם חובה להניח את נרות השבת על שולחן בגובה מינימלי/ מקסימלי

  • י"ג אדר התשע"ה

שאלה

שלום, 1. האם לפי ההלכה גם כשמדליקים נרות שבת יש חובה לטווח מסוים של גובה לשולחן להניח עליו את הנרות, בדומה לנרות חנוכה? מה הגובה הרצוי לשולחן ביחס לרצפה כשגרים בדירה שהיא חלק מבניין על קומות. כיום אנו מניחים אותם על שולחן קטן (בגודל שולחן לטלפון) שהקצנו לכך בנפרד ובסמוך לשולחן השבת שאנו אוכלים בו והוא נראה לי מעט נמוך. האם לחשוש לכך? 2. כשאימי מדליקה נרות, האם חובה עליי להיות נוכחת בשעת ההדלקה או שאני יוצאת ידי חובה כשאימי מדליקה אף אם אינני עומדת מול הנרות יחד איתה (גילי הוא הרבה מעל גיל מצוות אך עוד לא נשואה וגרה עם ההורים, ולעיתים אימי מדליקה נרות כמה דקות לפני שסיימתי להתכונן לשבת)? 3. האם אני מקבלת את השבת בשעת הדלקת הנרות של אימי או שאני יכולה גם כמה דקות לאחר מכן? אם כן, כיצד מי שלא מדליקה את הנרות בפועל מקבלת את השבת? תודה מראש על התשובות

תשובה

שלום וברכה

1. אין כל חשש. אין הגבלה מיוחדת על גובה הנרות.

2. אינך צריכה להיות נוכחת.

3. את יכולה גם לאחר מכן. יש לקבל שבת בפה כמה דקות לפני כניסת השבת.