תורה ומדע

הבריאה והתורה

  • י"ג אדר התשע"ה

שאלה

שלום וברכה!שמי איתי כהן. רציתי לשאול בנוגע לאחת ההרצאות של הרב זמיר כהן בנוגע לשאלת הבריאה ושאלות היקום, הרב דיבר על מציאות הדינוזאורים שאכן חיו לפני המבול ואחריו. אם נותרו חלקם לאחר המבול - ולא ימצאו לכך עדויות ארכיאולוגיות שאכן כך היה לפני אלפי שנים- איך זה מסתדר מבחינה אמונית בתורת ישראל?! אשמח מאוד שתענו בעז"ה! חג שמח ותודה רבה!

תשובה

שלום וברכה איתי,

גם התנינים שחיים כיום הינם מין של דינוזאורים ששרד.

המדרשים טוענים שהדינוזאורים הגדולים נכחדו, והיחידים שנותרו מהם, ספק רב אם שרדו עד היום. בעבר היו סברות שמא "המפלצת מלוך נס" היתה דינוזאור-ימי; היתה גם צוללת גרמנית שהעידה על מפגש בדינוזאור-ימי שכזה; באפריקה יש ילידים שטוענים על דינוזאור ביצות שנלחם לעיתים נדירות עם היפופוטמים; ביפן העלתה ספינת דייגים את מה שנראה כמו גופה נרקבת של דינוזאור. אך כל הדברים הללו טרם הוכחו, וייתכן שישנם מינים בודדים של דינוזאורים שעדיין מסתתרים בכדור הארץ.

נראה שתורת ישראל מתארת את הדינוזאורים לפני המבול: "ויברא אלוהים את התנינים הגדולים", המלבי"ם מפרש שהם נכחדו במבול. דברים אלה מתיישבים יפה עם הידוע לנו מהמדע.

בברכה,
דניאל בלס