שאל את הרב - כללי

הארי ז"ל

  • י"ב אדר התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, מדוע בדרך כלל שמזכירים את הארי הקדוש אומרים הארי ז"ל. ולמה לא הארי זצ"ל? תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

כפי שהבנתי, חיוב הזכרת ברכה אחרי הזכרת שם צדיק, נובע מן הפסוק "זכר צדיק לברכה" (משלי פרק י- ז).

כדי לקיים ענין זה, מספיק להוסיף את המילים "זכרונו לברכה".

יש שהנהיגו לומר את המילים "זכר צדיק לברכה" על שם הפסוק ממשלי; אבל כדי לצאת הענין, לכאורה מספיק הזכרת "זכרונו לברכה" לבד, וכנ"ל.

בברכה,

רב נחום