האם מותר להוריד את הכיפה כשיש חשש סכנה?

  • י' אדר ב' התשע"ט

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, לפעמים יש כאן בקהילה אנטישמיות מצד הערבים, ורציתי לשאול האם יהיה לו מותר ללכת בלי כיפה ברחובות מתוך חשש שמא אנשים יפגעו בנו? היה כתוב באחד הטפסים שהוא קיבל שלא לצעוק בעברית ברחובות ולכן עולה החשש שאם יראו אדם חובש כיפה יפגעו בו. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר להוריד את הכיפה במקום צורך כזה, אלא שבדרך כלל אפשר לפתור את החשש על ידי חבישת כובע.

בברכה,

הלל מאירס