שאל את הרב - כללי

האם יום הולדת זה זמן מסוגל לבקש דברים?

  • י' אדר התשע"ה

שאלה

שלום, האם זה נכון שמה שמבקשים ביום ההולדת מתקבל? ואיך יכול להיות שישנן בקשות שאינן מתקבלות כגון רפואה לאנשים או ילדים? תודה

תשובה

שלום רב,

יש שכתבו שיום ההולדת הוא זמן מסוגל לבקש ככל העולה על ליבך, והביאו לכך רמז ממה שנאמר בספר תהלים (פרק ב פסוקים ז-ח) "ה' אמר אלי בני אתה אני היום ילדתיך שאל ממני ואתנה", אולם אין הכוונה שיש הבטחה שהתפילה תתקבל, אלא רק שהוא עת רצון יותר משאר זמנים רגילים.

מקורות: ראה ספר מליצי אש (כו' כסלו אות כט) בשם רבי יחיאל יעקב מקאזניץ זצ"ל, וספר דרך שיחה חלק א' (סוף פרשת וישב) בשם רבי אליהו לופיאן זצ"ל. גם בספר לקט רשימות (ענייני תפילה עמוד ריז) הובא שרבי נתן ווכטפויגל זצ"ל המשגיח בישיבת לייקווד, נשאל אם יש חשיבות ליום הולדת, וענה: שמובא שיש עניין שהאדם יתפלל ביום הולדתו. ואמר לשואל: קח ספר תהלים, תאמר כמה פרקים, ותבקש שנה טובה, הצלחה בלימוד, הצלחה בתפילה, תבקש כל טוב. הלה שאל איזה פרקים לומר, והמשגיח ענה: פרק י"ג ופרק ק"ג.

בברכה,

הלל מאירס