למה העיר אילת נחשבת לחוץ לארץ?

  • ח' אדר התשע"ה

שאלה

שלום, האם אילת נחשבת לחוץ לארץ? אם כן, למה? הרי אילת היא חלק מא"י... תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נכון שהעיר אילת היא חלק ממדינת ישראל, אולם לפי הגבולות ששירטטה התורה, היא אינה נחשבת לארץ ישראל.

מקורות: יעויין בשו"ת תשובות והנהגות חלק ג' (סימן שלב, ד"ה והנה מה) בשם החזון איש זצ"ל. וע"ע שם (סוף ד"ה ולע"ד) ובשו"ת שבט הלוי חלק ה' (סימן קעג) ובשו"ת אז נדברו חלק י"ד (סימן מג) ובספר אור לציון חלק ג' (פרק כג אות יב, ד"ה ולענין). וע"ע בשו"ת בריתי שלום חלק ד' (סימן ד בהערה 6 ד"ה ומכאן).

בברכה,

הלל מאירס