מעבר לאזכרה מה עוד ניתן לעשות לזכות הנפטר?

  • ו' אדר התשע"ה

שאלה

שלום חלמתי הלילה שבן זוגי, שנפטר ליפני 18 שנים, היה הגופ שלו חתוך ל2 והיה קשה לו והוא היה מנסה להתמודד עם זה. הזכרה שלו ב כא אדר אאלף עוד מאהט. מעבר להזכרה אים יש משהו שאוכל לעשות למענו. יש לנו בן משותף. בתודה ובברכה.

תשובה

לכבוד השואלת,

הכי טוב לעשות איזה מצוה בעולם הזה לזכות הנפטר, וזה יכול לסייע לו להשלים את תיקונו ולהיות בשלימות בעזרת השם.

מצות שאפשרויות וראויות לעשות ביום האזכרה:

לשלם או לבקש ממישהו (גבר) שיאמר קדיש בשביל נשמת נפטר.

לשלם או לבקש ממישהו שילמד משניות בשביל נשמת נפטר.

לתת צדקה לנצרכים לזכות נשמת הנפטר.

להדליק נר כל אותו יום  של האזכרה ( ל24 שעות, ומתחילים מן התאריך העברי שמתחיל בלילה) לזכות נשמת הנפטר.

לשלם עבוד סעודה בשביל אנשים עניים (כגון בלינק http://www.tovvahesed.com/index.asp?catID=2888&siteLang=3:)

לתת בבית הכנסת או לילדים הלומדים תורה בבית ספר מאכלי מזנות ומשהו לשתות, וכותבים את שם הנפטר ושם אביו על נייר - ושיעשו כולם ברכות על המאכלים ויזכירו את שם הנפטר, לעילוי נשמת הנפטר.

שתזכי לראות נחת מן הבן, ושהבעל ע"ה יזכה למנוחה נכונה.

רב נחום