שבת

חמין בשבת

  • א' אדר התשע"ה

שאלה

התימנים נוהגים לחמם מרק בשבת בפלטה, האם יש להם על מה לסמוך? וכן מדוע מבחינה הלכתית אסור לדעת הספרדים והאשכנזים לחמם מרק בשבת על גבי הפלטה?כשאני מחמם מרק עוף עם כניסת השבת ועד לסעודה שניה ושלישית המרק יוצא שחור ושרוף, ניסיתי לשים בלטה (אריח) מתחת לסיר אך זה לא עזר, האם ישנו פטנט שהמרק ישאר בסיר טרי ולא שרוף?

תשובה

שלום וברכה

דעת הרמב"ם שאין איסור בישול אחר בישול כלל אפילו בדבר לח כמרק. דעת רוב הראשונים להחמיר שיש איסור בישול אף לאחר בישול ראשוני של המאכל בדברים לחים ועל כן אסור לרוב הדעות לחמם מרק על הפלטה. התימנים הנוהגים כהרמב"ם מניחים את המרק על הפלטה בשבת.

הספרדים יכולים להקל ולהניח את המרק על הפלטה כשהיא קרה אף שהפלטה תופעל על ידי שעון שבת לאחר מכן.

בהצלחה,