שאל את הרב - כללי

שאלות ידע

  • ל' שבט התשע"ה

שאלה

ברצוני לשאול מס' שאלות ידע: 1. היכן זה רומי? 2.האם ידוע בוודאות איפה היה מגדל בבל? והיכן העיר בבל נמצאת כיום? 3. שמענו בכל מיני מקומות שמצאו את לוחות הברית,האם זה ייתכן באמת? 4. שמענו גם שכלי המקדש נמצאים בוותיקן האם זה נכון ? 5. האם תיבת נח שטוענים שנמצאה היא אכן התיבה האמיתית? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

1. כיום רומא היא מדינת איטליה. אך הרומאים השתלטו למעשה על כל אירופה, ולאחר שהתנצרו, נהפכה כל אירופה לנוצרית בעקבות שליטתה של האימפריה הרומית. ולכן ניתן לראות בכל מדינות אירופה את צאצאי רומי.

2. מגדל בבל היה במדינת בבל, שהיא כיום מדינת עיראק. אך לא נשאר ממגדל בבל זכר, ולכן לא ניתן להצביע על מיקומו המדוייק.

3. לוחות הברית טרם נמצאו.

4. הרומאים שדדו את כלי המקדש, וכאשר רומא התנצרה, כלי הקודש עברו לידי הכנסייה הנוצרית, ולכן יש יסוד להניח שחלקם נמצאים בוותיקן שמחביא אוצרות היסטוריים רבים.

5. ישנן השערות שונות, אך לא נמצאה עדיין תיבה בהרי האררט. יש לציין שעץ מטבעו אינו נשמר במשך אלפי שנים, ולכן גם מבחינה מדעית יהיה קשה למצוא את התיבה.

בברכה,
דניאל בלס