שמיטה

רפואה בירקות של קדושת שביעית

  • כ"ז שבט התשע"ה

שאלה

הרב שלום,

הפסקתי להניק את בני לפני יומיים ונוצר לי גודש בחזה, ידוע כי עלי כרוב מסייעים לייבוש החלב כאשר מניחים אותם על השד, שאלתי היא: מאחר וזו שנת שמיטה, האם מותר להשתמש בכרוב לצורך זה?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

את לא יכולה להשתמש בכרוב שיש בו קדושת שביעית לצורך זה, היות שאסור להתרפאות בפירות וירקות שיש בהם קדושת שביעית - כשהם ראויים למאכל אדם (אלא אם כן הרפואה היא בדרך אכילה ושתייה רגילים, שאז הדבר מותר), ולכן תקפידי לרכוש לצורך זה כרוב שאין בו קדושת שביעית (כמו כרוב שהוא יבול נכרי).

מקורות: רמב"ם (הלכות שמיטה ויובל פרק ה הלכה י-יא). ויעויין עוד בספר משפטי ארץ הלכות שביעית (פרק כד סעיפים ג-ד, ופרק כה סעיף ו).

בברכה,

הלל מאירס