שבת

האם מותר לחתוך ירקות בשבת?

  • כ"ו שבט התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, רציתי לדעת האם מותר לחתוך פרי/ירק בשבת? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

א. לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, מותר לחתוך פירות וירקות אפילו באופן דק מאוד בשבת, ובתנאי שזה נעשה לצורך שימוש מיידי. ויש נוהגים ממידת חסידות לחתוך את הפירות או הירקות חתיכות גדולות קצת, והמחמיר לעשות כן תבוא עליו ברכה (שו"ת יחוה דעת חלק ה' סימן כז).

ומנהג האשכנזים לחתוך את הפירות והירקות חתיכות גדולות קצת, גם כשזה נעשה לצורך שימוש מיידי (ראה משנה ברורה סימן שכא ס"ק מה).

ב. אסור להשתמש במקצץ ירקות בשבת אפילו סמוך לסעודה אם זה קוצץ אותם דק דק, אולם אם זה חותך אותם לחתיכות גדולות - מותר (על פי משנה ברורה שם. וכן כתב בנד"ד בשו"ת יבא ידיד חלק אורח חיים סימן לו).

בברכה,

הלל מאירס