שבת

האם מותר לקרוא מיילים שנשלחו בשבת ?

  • כ"ה שבט התשע"ה

שאלה

יש לי רכזת שהיא לא דתיה ולא שומרת שבת, והיא שולחת לי מיילים בשבת, לגבי הפרויקט או לגבי שאלות ששאלתי במשך השבוע. האם אני צריכה להעיר לה או לבקש שלא תשלח לי מיילים בשבת? או שעדיף לא להעיר כדי לא לגרום למתח ואי נעימות? מצד אחד לא נעים ש'בגללי' היא מחללת את השבת, אבל מצד שני אם אשלח אבקש ממנה זה יכול לגרום להמשך שנה לא נעימה. האם כדאי להעיר לה שלא תשלח בשבת?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אמליץ שתעשי תגובה אוטומטית בכל שבת שהמקבלת את המייל שומרת שבת ומבקשת לא לשלוח לה מיילים בשבת ומיילים שנשלחו בשבת לא נקראים.

לדעת הרבה מהפוסקים וכך נראה להלכה אין להתיר את קריאת המיילים שנשלחו בשבת.