שאל את הרב - כללי

המרת דת

  • כ"א שבט התשע"ה

שאלה

מה מקור הכפירה והמרת דת בתנ"ך / במקרא ? האם יש תקריות של המרות דת במקרא ? מה משוג ההמרה או המרת דת בתקופת אבות או בדת אבות ? האם יש המרת דת במקרא ? מה הוא המומר הראשון בעולם ובימי מקרא ? מה היא תקרית ראשונה של המרת דת בעולם ? האם משמעות של ההמרה היא כפירה או שמדות ? מה היא תקרית ראשונה במקרא להמרת דת ? ומה משמעות של המרת דת במקרא ? האם יש המרת דת מימי אבות ומה משמעותיה? מה מושג ההמרה בתקופת אבות ? מה מקור כפירה המרת דת במקרא?

תשובה

לכבוד השואל,

אין מקור ואין המרת דת במקרא - הואיל ועל פי התורה, מכיוון שתינוק נולד לאמא יהודיה, כבר זכה בנשמה יהודית, ואין זה יוצא ממנו כל ימי חייו.

בברכה,

צוות הידברות