שאל את הרב - כללי

קבלה מראש השנה

  • כ"א שבט התשע"ה

שאלה

אני לא ממש מבין איך היהדות אומרת שככל שאתה לומד תורה אתה מקבל יותר שכר בעולם הבא יש דברים כמו נבואות וכאלה שמראים שיש אלוקים ושזה לא שטויות שאנשים כתבו אבל זה לא ממש מובן כאילו מתרכזים רק בעם אחד מתוך עולם שלם ואתה רוצה להגיד שזה המרכז? והעולם נוצר בשביל שקבוצה של אנשים יקראו מתוך ספר? ושזה נורמטיבי שבעת העתיקה היו מוציאים להורג בן אדם שחילל שבת? ושמתוך כל העולם שרוב הבעלי חיים לא נמצאים בארץ אתם אומרים שבן אדם שמברך על בעל חיים שהוא אוכל [פרה לדוגמא] בזמן שרוב העולם לא מברך על האוכל שהם אוכלים אז כביכול רוב העולם לא מתוקן

תשובה

לכבוד השואל,

ניכר מן המכתב שחסר לכבודו כמה וכמה הקדמות יסודיות, ומהם:

1. אין תפקיד היהודים בעולם להתרכז על עצמם, אלא זה עם אחד שחייב לקחת אחריות בשביל להטיב לכל העולם.

2. אין התכלית הקריאה מתוך הספר אלא עשיית המעשים שייטיבו לעולם (קידושין מ:).

3. אדם שחילל שבת, גורם לחלל וחסרון אצל הרואים מאפשרותם לדעת שהעולם הוא מקום טוב וקדוש - הן אם נהרג על זה או לא;  והוא אחראי אח"כ לתוצאות מעשיו.  [לגבי השאלה אם נהרג או לא ומה הצדק בזה, דרושים לך הרבה יותר הקדמות.]

4. כל אחד שאוכל, הן אם  מברך או לא מברך גורם לתיקון, אלא שהמברך גורם לתיקון יותר. [להבין מהו התיקון ודרגת כל תקון, דרוש לך יותר הקדמות.]

לכן איעץ לך להתחיל ללמוד בספר "דרך השם"  לרמח"ל. ומומלץ מאד שתמצא איזה רב בשכונתך שיוכל לענות לך על השאלות שמזדמנים ולסייע לך לקנות את הידיעות שבספר.

בברכה,

רב נחום