שאל את הרב - כללי

אסופת שאלות

  • כ"א שבט התשע"ה

שאלה

שלום לרב אני מעוניין לשאול כמה שאלות שאינן בניהם קשר 1.האם יש שוני בין ספרי התורה של אשכנז תימן וע"מ? 2.למה נוצרים נקראים כך בעברית כי התרגום מאנגלית הוא צלובים? 3.אני מכבד מאוד את חסידות חב"ד אבל אני לא מבין איך הם יכולים לטעון שהרבי מלובביץ הוא המשיח לאחר שנפטר?

תשובה

שלום וברכה

1. הבדלים מינוריים.

2. הנצרות נקראת כך בגמרא. יש בזה שני פירושים עיקריים א. מהעיר נצרת ב. שהם קראו לעצמם נוצרים מלשון שומרים שהם כביכול היהדות השומרת את האמת.

3. מרבית חסידי חב"ד סבורים שהרבי זצ"ל נפטר ואינו משיח. יש מיעוט מטורף שזובר שהרבי משיח ולא נפטר כלל מעולם אלא מתחבא לו באיזה מקום, אלו דברים הזויים שאין צורך לדון בהם כלל