שאל את הרב - כללי

שאלות ששואלים בבית דין של מעלה.

  • י"ט שבט התשע"ה

שאלה

ראיתי את הסרטון של שרון נחשוני שחווה מוות קליני שבו הוא דיבר על השאלות ששואלים את האדם כשמגיע לבית דין. א.מה הכוונה בנשאת ונתת באמונה? האם מדובר רק על ענייני ממון ? ב.ולגבי קביעות עיתים בתורה- האם זה חייב להיות באותה שעה בכל יום או שמספיק שזה יהיה נגיד במשך 45 דקות כל יום לא משנה מתי. ג. ציפייה לישועה- האם מדובר על ישועת המשיח? או בחיים הפרטיים של האדם? אני רוצה לדעת בדיוק מה הכוונה כי אני רוצה להכין את עצמי כבר מעכשיו לשאלות הללו. אשמח לדעת גם אם יש הרצאה בנושא. תודה רבה ויום טוב, ה' יברך אתכם.

תשובה

שלום וברכה

א. אכן מדובר בעסקי ממון לסחור כהלכה ללא גניבות וגזילות.

ב. חשוב להשתדל שזה יהיה בזמן קבוע אבל גם אם אי אפשר יש להקפיד שזה יהיה חובה בכל יום ויום אף אם השעות משתנות.

ג. ציפית לישועה הכוונה היא ציפייה לגאולת ישראל על ידי משיח צדקינו.