שמיטה

האם מותר לשתול פרחי נוי בשנת השמיטה?

  • ז' שבט התשע"ה

שאלה

הרב שלום וברכה,

1. שאלתי היא האם מותר לשתול ולהשקות פרחי נוי בעציץ (לא בגינה) בשנת השמיטה?

2. וכן האם מותר להעביר פרחים שהמקום בעציץ קטן להם, לאדמה?

תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

1. אין לשתול פרחי נוי בתוך עציץ בשנת השמיטה, אמנם מותר להשקות עציצים (שנשתלו קודם שנת השמיטה), אך רק בכמות שנחוצה להם כדי להתקיים.

אמנם לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל מותר לשתול עציצים בתוך הבית בשנת השמיטה (שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק יורה דעה סימן לא). ומי שתמיד הולך לאור פסקיו, יכול להקל גם בזה כפי פסיקתו.

2. אסור להעביר עציצים לאדמה בשנת השמיטה.

בברכה,

הלל מאירס