חברה והשקפה

ההשתדלות מול האמונה

  • ו' שבט התשע"ה

שאלה

אנו בני התורה יודעים שככל שהאדם יותר מאמין הוא משתדל פחות, וזאת משום שהוא מכיר בכוח ד', ועל זה שאלתי, עד היכן מגיעה חובת ההשתדלות בעולם הבוטח?

תשובה

שלום וברכה

לפי המבואר בחובת הלבבות הרי הכל תלוי שגודל מעלת הבוטח באמת. ככל שהביטחון הוא חזק יותר כך פוחתת חובת ההשתדלות.

יש להיזהר מאוד שלא להונות את עצמו ולא לחשוב את עצמו למעלה ממדרגתו. בדרך כלל רוב בני האדם הם בדרגה שעליהם להשתדל בצורה סבירה לפי המקובל בדרך הטבע להשיג את הדבר שהוא רוצה להשיג.

בהצלחה,