מצווה הבאה בעבירה

  • ו' שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, קראתי שעל פי המקורות המשמעות של המשפט "מצווה הבאה בעבירה" היא בדבר גזל. האם יש מקור לכך שלא רק, כי אם בנושאים נוספים, דוגמת: א. אישה משמחת חתן וכתה אך רוקדת עם גברים ברחבה מעורבת ב. גבר שלא יכול להתאפק בעריות ומצפה מחברה ל"עזרה" תמוהה ככל שזה נשמע. אנא מקור, ע"מ שאוכל להוכיח (אם בכלל) שאין המדובר רק בגזל. אודה לתגובתך כתמיד!

תשובה

שלום וברכה

הדבר ברור שמצווה הבאה בעבירה נאמר כל דבר שהעבירה מסייעת למצווה ולא רק בגזל

הנה דוגמא בדברי הפוסקים

ילקוט יוסף קצוש''ע אורח חיים סימן שיח

תפילין שנכתבו בשבת פסולים הן להכותב והן לאחרים בין אם היה במזיד בין אם היה בשוגג ואפילו אם הניחן לא יצא ידי חובתו משום דהוי מצוה הבאה בעבירה.