תפילה וברכות

מתי אפשר להתפלל תפילת תשלומין?

  • ו' שבט התשע"ה

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת מה עושים כאשר מפספסים את תפילת מנחה כתוצאה מעומס בעבודה. האם אפשר לקרוא פעמיים תפילת שמונה עשרה אחרי תפילת ערבית? וכמה זמן צריך לחכות מתפילת שמונה עשרה לשנייה? תודה

תשובה

שלום רב,

א. ניתן להתפלל תפילת תשלומין רק כאשר אדם מפספס תפילה בשוגג או באונס, אולם אם הייתה לאותו אדם אפשרות לעצור באמצע העבודה, ובמזיד החליט שלא להתפלל, אי אפשר להשלים את התפילה הזו (שלחן ערוך אורח חיים סימן קח סעיפים א, ו).

ב. מי שלא התפלל מנחה בשוגג או באונס, אחרי שהוא מסיים להתפלל שמונה עשרה של מעריב, יש לו להמתין כדי הילוך ארבע אמות, ואז לחזור ולהתפלל שמונה עשרה בשנית לשם תפילת תשלומין של מנחה (שלחן ערוך אורח חיים סימן קה, ומשנה ברורה סימן קח ס"ק טו).

בברכה,

הלל מאירס