שבת

האם צריך לברך על טעימת תבשיל?

  • ה' שבט התשע"ה

שאלה

אם טועמים מתבשיל מסוים בשביל לתקנו, צריך לברך? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

א. אם הוא טועם את התבשיל וחוזר ופולט אותו - אין לברך (יעויין שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים סימן רי סעיף ב, ומשנה ברורה ס"ק יד-טו).

ב. אם הוא בולע את מה שהוא טועם, גם כן אין לברך, כל עוד לא בולע יותר מכזית אוכל או רביעית משקין. ומכל מקום היות שיש מחלוקת בדבר, ראוי שיכוון גם ליהנות ממנו בתורת אכילה, ואז יוכל לברך עליו (יעויין שער הציון שם סק"ל, ברכת הבית חלק א' שער א סעיף ה, שו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק א' סימן עט, וחזון עובדיה ברכות עמודים רעג-עדר, ושבת חלק א' עמוד כג).

ג. הטועם את התבשיל בערב שבת משום 'טועמיה חיים זכו', צריך לברך, שהרי כוונתו לשם אכילה (כף החיים סימן רי ס"ק כג בשם היד אהרן).

בברכה,

הלל מאירס