חברה והשקפה

איך הקב"ה נותן להתנהל באכזריות

  • ה' שבט התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, אמנם כתוב יתמו חטאים ולא חוטאים. אבל האמת אינני מסוגל להבין איך לאותם מוסלמים רוצחים שהם ללא ספק השפלים ביותר שהאנושות יודעת, הקב"ה נותן להם חיים כשזה אומר שלהרבה אחרים לא יהיו חיים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כולם לבסוף מגיעים לעולם הבא, וכל הרשעים מקבלים את המגיע להם. גם אצל הגויים קיים שכר ועונש בעולם הבא על כל מעשיהם הטובים והרעים.

לגבי שאלתך, דבר אינו קורה במקרה בעולם. וההתפתחויות והמלחמות שיש כרגע בעולם מובילות לתהליך של התפכחות, ומטרתה להוביל למציאות הגאולה וביאת המשיח, כשכל עם ישראל ידרוש אל השם ויבקשהו, דווקא בגלל הצער והצרות שיש בעולם, הדוחקים בכל יהודי להבין, שבדורות שכאלה אין לנו על מי להישען, אלא על אבינו שבשמים.

בבקשה ראה:

בברכה,
דניאל בלס