חברה והשקפה

ביטוי עצמי

  • כ"ח טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול איך לבטאות את עצמי בדרך הנכונה ? כי כשאני מדבר עם מישהו אני יודע מה אני רוצה להגיד אבל כשאני פותח את הפה אני מתחיל להתבלבל במילים ולא לדבר ברור, מה עושים במצב כזה?

תשובה

שלום וברכה

לא די בכך שאתה יודע מה אתה רוצה לומר. מומלץ לסדר את הדברים בראשך ולתכנן מה בדיוק אתה מתכוון לומר וכך הדברים יצאו ברורים ותתבטא נכונה.

בתקופה הראשונה ראוי שתוציא בפיך בינך ובין עצמך את מה שאתה מתכוון לומר ותאמר זאת פעם אחת ואחר כך תוכל לומר זאת לאדם שאתה רוצה לומר לו.

בעז"ה תצליח מהר מאוד להתרגל שהדברים יצאו מפיך בדרך הנכונה.