תפילה וברכות

האם צריך לחזור להתפלל בנוסח של אביו למרות שהורגל אחרת?

  • כ"ח טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, הורגלתי בבי"ס יסודי להתפלל בנוסח ספרד (לא עדות מזרח) עד היום אני מתפלל כך מתוך הרגל. אבא שלי מתפלל בנוסח אשכנז ע"פ מנהגי הגר"א, האם עדיף שאמשיך בנוסח אליו התרגלתי או לשנות לנוסח אשכנז? תודה.

תשובה

שלום רב,

אינך חייב לחזור ולהתפלל בנוסח אשכנז, אלא תוכל להמשיך ולהתפלל בנוסח ספרד שהורגלת אליו, וגם עדיף יותר שתישאר בנוסח זה.

מקורות: ראה בשו"ת מנחת יצחק חלק ז' (סימן ד) ובספר שערי הלכה ומנהג חלק אורח חיים חלק א' (סימן מו) ובספר הליכות שלמה חלק א' (פרק ה סעיף כב) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן סח). וכן ראה עוד בספר תפילה כהלכתה (פרק ד סעיף ג והערה ה) בשם מרן החזון איש, והגרב"צ אבא שאול זצ"ל.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס