שאל את הרב - כללי

מקל בידו של ה' ?

  • כ"ז טבת התשע"ה

שאלה

שלום, ומחילה על השאלה הארוכה: אנחנו נשואים 10 שנים בלי שלום בית. יש כל הזמן מריבות אי הסכמות רבות. הבעל קשור מאוד ואף יתר על המידה לאמא שלו ועושה רק מה שהיא אומרת לו. כמעט לא נמצא בבית, האוירה בבית קשה מאוד. אנחנו לא צעירים ואין לנו ילדים. הבעל עזב את בית הוריו רק בגיל 41. לא מעוניין לקבל שום עזרה בשלום בית. אני סובלת בצורה קשה מהזנחה מצידו, אני לא נמצאת בשום עדיפות אצלו. זועקת לעזרה! שאלתי- האם הוא מקל ביד ה' עבורי? כמו שכל אדם הוא בעצם שליח מה'? איך אדע אם להתגרש ממנו או לא?

תשובה

לכבוד השואלת,

מאד קשה לשמוע על מצבך.

נכון הדבר שלפעמים במצבים שאין בהם שום ברירה, לפעמים צריכים להסתכל על מה שקרה מאנשים מסביב שהם רק כמקל ביד השם; אבל במצב הזה הרי יש ברירה.

מה שנראה הכי טוב לך לעשות כעת,  שמקודם תתקשרי לאיזה רב או רבנית באיזור שאת מרגישה שהוא כן יכול להבין אותך, ואז תבקש את עצתו. זה יתן לך את הגיבוי של עוד מישהו מבחוץ, וזה יתן לך את הכח לעשות את כל מה שאת צריכה לעשות או לנסות.

בברכה שתזכי למצוא את הרב או הטרפיסט או את הרבנית הזו שיוכל להדריך אותך ולסייע לך מקרוב,

רב נחום