חברה והשקפה

מה היהדות אומרת על האסטרולוגיה הסינית?

  • ל' שבט התשע"ט

שאלה

מה היהדות אומרת על האסטרולוגיה הסינית, כי ידוע שהסינים מאוד מבינים ברפואה, אסטרולוגיה (האסטרולוגיה הסינית זוהי בעצם כל הדת שלהם שנת הדרקון שנת הסוס שנת הקוף) וכו׳.. האם זה ניקרא חילול השם ליהודי להתעניין בזה?

תשובה

לכבוד השואלת,

כמו רוב רובם של החכמות הקיימות היום, יש באסטרולוגיה סינית נקודות אמיתיות, אבל ג"כ הרבה נקודות משובשות.

למשל, הם יותר מדוייקים בלוח שלהם מן העולם המערבי (שלוח שנתם סולר בלבד), ויותר מדוייקים מן הערבים (שלוח שנתם לונר בלבד), ויש לסינים נקודת אמת שהלוח שלהם  נוצר בחיבור של הלוח הלונר עם הלוח הסולר - כי הלוח האמיתי היא באה דוקא בשילוב של השנה הלונר עם השנה הסולר ביחד. אבל הדרך האמיתי האיך לחבר את שני הלוחות ביחד, היא מהם והלאה.

משא"כ להבדיל בין קודש לחול, אצל היהודים נמסר בפירוש האיך לחבר את שני הלוחות בדיוק על טווח לש שבעים שנה עד לחלק של דקה אחת. ודבר זה אין ביכולת האדם להשיגו, והוא רק ידוע לחכמי ישראל כיון שנמסר להם את הסוד בקבלה. וזה בעצמו היא הוכחה על אמיתיות התורה.

אם כן על פי היהדות, אין שום צורך כלל ללמוד חכמות שהם בחלקם אמיתיים, הואיל ויש ביהדות עצמו אפשרות ללמוד את החכמה בטהרתה.

בברכה,

רב נחום