שאל את הרב - כללי

איך צריך לשמור על הבריאות?

  • כ"ו טבת התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, ידוע שהמון מגדולי ישראל אמרו ששמירת הבריאות זה מצווה מן התורה, כמו הרמב"ם - אומר ששמירת הבריאות זה חלק ממצוות "והלכת בדרכיו", החפץ חיים- מדבר על זה כפי שניתן לראות בספר מאיר עיני ישראל, הרב שך, ובספר חובת הלבבות, ובספר החינוך, הרמח"ל וכו'. הרב זמיר כהן הזכיר בספרו מפתוח לחיים, וגם בהרצאותיו על המרגרינה שזה שומן שמזיק לגוף. וכל מחקר היום אומר שזה אך ורק מזיק. שאלתי היא, אם זה ידוע שזה דבר מזיק, וגדולי ישראל אמרו שזה חובה לשמור על הבריאות. נראה שמי שאוכל מרגרינה עובר עבירה. איך יכול להיות שעדיין מוכרים מאכלים שיש בהם את המרכיב הזה ? צריך לאסור זאת מדין תורה. כמובן שיש עוד המון דברים כאלה כמו חומרים משמרים,צבעי מאכל. שהוכח כבר מדעית מעבר לכל צל של ספק שהם אך ורק מזיקים לגוף האדם ומקצרים ימיו.

תשובה

שלום וברכה

נראה שדבר מזיק הינו דבר שנאסר על ידי רשויות הבריאות. מרגרינה אינה מזיקה כל כך ואינה מזיקה בצורה ודאית אלא יש לה השפעה על הבריאות ויכולה לגרום לקשיים בריאותיים ומאחר שלא נאסרה על ידי רשויות החוק  אין בזה איסור.