נשים

צניעות בין איש לאישה

  • כ"א טבת התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, שמעתי שיש הלכה שלגבר אסור ללכת אחרי אשה ברחוב. אם קורה מצב שהגבר לא מודע לעניין והולך אחרי האשה באותו כיוון שהיא פונה ,האם על האישה מוטלת חובה לסגת לצד או לעצור? והאם נכון שאסור לאשה לעבור בין שני גברים? באם יוצא ללא כוונה ברחוב/בחנות לעבור בין שני גברים זה נחשב כאיסור? -(לפעמים זה בלתי נמנע). בתשובת הרב אדע גם איך להתייחס להקבלת פני גבר. ז"א לומר שלום, לחייך וכו'. כמו כן אם מחייכים מטעמי נימוס האם זה מוריד מערך הבחורה? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אכן מבואר אין ללכת אחר האישה ברחוב אולם כתבו הפוסקים שבזמנינו שהרחוב מלא בנשים אי אפשר להקפיד על כך כי מי שידלג על אשה זו ימצא לפניו אשה אחרת, אולם צריך מאוד להיזהר שלא להביט באישה שלפניו.

אכן מבואר בגמרא שאין לאשה ללכת בין שני גברים וכן להיפך, אולם כבר הבן איש חי שזה היה בזמן שכשפים מצויים וכיום אין לחשוש לזה.

מותר להתייחס בין אישה לגבר בדרך נימוס המקובלת ותו לא.