שבת

בעיה בפרנסה / בעיה עם לחם

  • כ' טבת התשע"ה

שאלה

היי, 1.לאחרונה אני שמה לב שכל פעם שאני אוכלת לחם לאחרונה, אני עולה במשקל, כואבת לי הבטן והרגשה כללית לא טובה. אני כמו כן לאחר ניתוח קיצור קיבה ומאוד חשוב שארד כל הזמן במשקל. מה אפשר לעשות לגבי שבת? האם אפשרי לאכול רק חתיכה קטנה בשביל הברכה הראשונית? 2. בן זוגי לא מוצא עבודה כבר זמן רב לאחר שהבריא סופסוף ממחלת הנשיקה, הוא מקפיד מאוד על אכילת לחם בשבת, ברכת המזון, שמירת שבת ושמירת מצוות. מה ניתן לעשות לעזור לו עוד למצוא פרנסה? מדובר בזמן מאוד ארוך.

תשובה

שלום וברכה

1. תאכלי מצה או צנימים בכל סעודה. דברים יבשים אינם גורמים כאבים ולא נפיחות.

2. שיקפיד לברך ברכת המזון בקול ומתוך סידור ויקבע עיתים לתורה אפילו זמן מועט בעקביות בכל יום ובעז"ה יזכה לפרנסה בריווח.