חברה והשקפה

איזו תורה בדיוק למדו אבותינו לפני מתן תורה?

  • כ' טבת התשע"ה

שאלה

איזו תורה בדיוק למדו אבותינו לפני מתן תורה? אומרים לדוגמא שהאבות למדו תורה, ושבט לוי היה לומד כל היום תורה וכך ניצל מהשעבוד.. ברור שלא היה אז תנ"ך וגמרא ומשנה כי קיבלנו את זה אח"כ, אז מה בדיוק הם למדו האם יש מקור שמסביר את זה? תודה

תשובה

שלום וברכה

כך כתב באור החיים הקדוש,

האבות קבלו את התורה משם שקבל מנח שקבל מחנוך שקבל מאדם הראשון. אשר למדה מפי הגבורה דכתיב אז ראה וגו' ויאמר לאדם, (זהר ח''א קצט.) ושבאמצעותה צוהו לעבוד גן עדן וכמו שפירשתי בפסוק (לעיל ב' ט''ו) לעבדה ולשמרה. אך לא נצטוה אלא על ז' מצות שאם יעבור עליהם יהרג אבל שאר התורה קרוב לשכר אם יעשה ורחוק מן ההפסד אם לא יקיים, וכדרך שיש לנו גם אחר נתינת התורה שיש מצות שאם יעשה אותם האדם יטול שכר ואם לאו אין לו עונש עליהם כמו כן היה מיום ברא אלהים אדם בכל התורה חוץ מז' מצות, והאבות לצד חביבותם בה' וחשקם באושר עליון קיימו הכל כאומרו (כ''ו ה') עקב אשר שמע וגו', ואמרו ז''ל (יומא כח:) קיים אברהם אבינו אפילו עירובי תבשילין ואת בניו הקים תחתיו להרויח תועלת המצוות ועסק התורה.