שאל את הרב - כללי

מימוש כישרון

  • י"ז טבת התשע"ה

שאלה

שלום רב! קודם כל תודה רבה על הכל, השאלה שלי כזאת: יכול להיות שהקב"ה נתן כישרון שאי אפשר להשתמש בו? לדוג': מישהי עם קול יפה וכישרון מוזיקלי שלא יכולה לעשות עם הכישרון הזה כמעט כלום ( יכולה לשיר לעצמה\לחברותיה אבל לא מעבר לזה) תודה רבה מראש,

תשובה

שלום וברכה

שני תשובות בדבר ושניהם נכונות.

א. מאחר וכל מטרת קיומינו בעולם הזה היא רק להגיע למעלות גבוהות ורמות בעולמות העליונים לאחר מלאת ימינו, מטרת כל החיים וכל הסובב אותנו היא לקדם אותנו יותר לנקודה זו של שכר בעולם הבא. כאשר אישה מקבלת יופי מיוחד או קול מיוחד ומאחר הויא יראת ה' היא שומרת את עצמה ואינה מופיעה חלילה לפני גברים, הרי שאין תועלת גדולה יותר מזה שיש לה תועלת עצומה מזה שהיא אינה משמיעה את קולה לדבר האסור וזה יכול להיות כל התכלית של הקול הנאה להעמיד אותה בניסיון של שמירת הצניעות וכדי שתעמוד בניסיון ותזכה לחיי הנצח - חיי העולם הבא.

ב. היא יכולה בהחלט להשתמש בקולה בעולם הזה ולהיות זמרת לנשים. יש הרבה מקומות שהאישה יכולה להשתמש בכשרון הזה לשם שמיים ויעידו על כך רבות וטובות שמשמחות אלוקים ואת בנות האדם ושרות לבנות בהופעות וכדו'.

בהערכה רבה  ובבכת הצלחה,