חשש גזל או כבוד הורים?

  • ט"ו טבת התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב! השאלה אשר אני מעלה כעת על הכתב היא מסועפת ומורכבת אך אני מעלה חלקיק קטן (המשויך אלי) מן הבעיה שהוכנסו לתוכה רבנים מספר: 1.אבי מעלים מאימי כספים המיועדים לצרכי הבית וכלכלתו בלבד (!) ובעקבות כך נגרמות ביניהם בעיות שלום בית רבות, בפסח שעבר ניקיתי את ארון הבגדים של אבי ומצאתי שם מעטפה המכילה כסף, לאחר התחבטויות רבות החלטתי משום חשש גזל להיתקשר לאבי שלא נכח בבית באותו זמן בבית, כאשר הגיע הראתי לו את המעטפה ליד אימי (שלפני שהתקשרתי אליו היא גילתה זאת וביקשה את הכסף בטענה (מוצדקת) שזה לצרכי הבית בלבד!) ביודעי שלא יקח את הכסף ליד אימי אלא יתן לה, ואכן הוא הביא לה מחצית מן הסכום,אימי טוענת שאין בכך כל חשש גזל משום שזו חובתו לדאוג לצרכי הבית מה גם שהוא לא מודע לכסף הזה.. האם פעלתי נכון? 2. הורי (כל אחד בנפרד) משתפים אותי את אחי (שנמצא בישיבה) ואת אחיותי הנשואות ואותי במה שקורה, ובעיק מגנים אחד את השני. אני נוהגת להשתיק אותם בכבוד ולומר שזה לשוה"ר מוחלט! האם אני נוהגת נכון? אודה מאד לכבוד הרב אם יוכל לענות על שאלה בהרחבה תוך התיחסות לבעיה עצמה ואיך אני ואחיותי אמורות לפעול ולהתמודד עם הבעיה הזו תודה!!

תשובה

שלום וברכה

1. חסרים לי כמה פרטים.  על בסיס מה החלטת שכסף זה מיועד לכלכלת הבית. האם אכן יש מחסור בבית בעקבות העלמות הכספיםשל אביך.

2. יש לומר להורים בכל פעם, שאתם לא רוצים להיות שותפים למריבות ואתם מבקשים לא להיות מעורבים בכל הסיפורים.