תשובה על לשון הרע ורכילות

  • ט"ו טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, 1.אם דיברתי לשון הרע על מישהו בצורה שלא גרמה לו לנזק יותר מדיי והוא לא יודע שדיברת עליו האם בכל זאת אני צריכה לבקש את סליחתו או שמספיק תשובה לאלוקים? 2. אם דיברתי לשון הרע על מורה וזה לא גרם לה לאיזשהו נזק או משהו והיא לא יודעת על כך האם אני צריכה לבקש את סליחתה? כי קשה לי ללכת למורה לבקש סליחה על מה שחטאתי.. 3. איך עושים תשובה על זה שמישהו דיבר על מישהו דברי רכילות ואני צחקתי מזה? תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

1. אם הוא לא יודע, אין להגיד לו שדיברת עליו לשון הרע. תתפלל לבורא עולם שיכניס בליבו למחול לו. כמו כן מומלץ לבקש ממנו סליחה באופן כללי אם פגעתבו באישהו צורה בלי לומר שאכן פגעת בו במשהו.

2. כנ"ל.

3. די בתשובה בין אדם למקום.