שאל את הרב - כללי

לחץ חברתי

  • י"ד טבת התשע"ה

שאלה

מה עליי לעשות כאשר אני רוצה לראות סדרה מסויימת שכל הכיתה רואה או אתרים ומשחקים למיניהם שאני יודעת שהם לא צנועים או שהתכנים בהם לא מתאימים לכללי הדת שלמדתי בבית...??? בתודה נועה!!! (גיל 12)

תשובה

שלום וברכה

לזכור שכאשר את הולכת נגד הזרם למען שמירת המצוות ובגל שאת זכית להיות מלאה ביראת שמיים טהורה את במעלה גדולה מאוד ושכרך גדול לאין קץ. כל מי שנמצא במקום שהניסיונות קשים ובכל זאת מתגבר מגן על עם ישראל ועל העולם כולו. כאשר את בניסיון קשה זה ומתגברת בכל זאת לכבוד ה' ולכבוד תורתו את זוכה לכוחות רוחניים גדולים מאוד ולמעלות רבות ויתרות. את בשעה הזו כאברהם אבינו שנאמר עליו "אברהם העברי" וכדברי חכמינו זכרונם לברכה שמעלתו של אברהם אבינו היתה שאף שכל העולם נמצא בצד אחד ועובד עבודה זרה הוא היה בעבר השני ועבד את הבורא.

חשוב ללמוד ספרי מוסר שיתנו לך את הכוח להמשיך ולהתחזק ולהתעלות ולעמוד איתנה נגד הפיתויים וזכרי שנאמן הוא בעל מלאכתך שישלם לך שכר פעולתך!

בהערכה רבה אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך,