שבת

קשה לי לשמור לשבת אני חייב?

  • י"א טבת התשע"ה

שאלה

אני לא שמרתי שבת מעולם וגם בבית שלי בילדות לא שמרו, חוץ ממסורת קידוש בית כנסת ערב שבת וללא הדלקת אש.

כיום אני בן 43 קצת יותר מקורב ליהדות וגם צמא לה ונהנה ממנה. כיום אני נשוי עם שלושה ילדים - מ-3 עד גיל 10. אני חווה ממש התייסרות בתקופה האחרונה לאחר ששנה שלמה החלטתי לא לנסוע ברכב בשבת וגם להקפיד על בית כנסת בבוקר ושיעור במנחה כולל מניעה מלהרתיח מים חמים וכו. ישנם שבתות שאני לא מרגיש הכי טוב וממש יישן ברצץ ומנוחה או שישנו קושי פיזי ללכת לבית הכנסת ואז יוצא מצב שאני לא נמצא כלל בעשיית עונג רוחני ומוצא את עצמי משועמם לרוב וממש נלחם לא להדליק מחשב או לשמוע מוסיקה שאלו דברים שאני זקוק להם ביותר מבחינת הרוגע שלי, המצב הזה מכניס אותי לסטרס שמצד אחד אני נמנע לדוגמא מלנסוע ברכב ולהינות עם הילדים כי קשה לי ללכת רגלית לפארק או לחוף הים, מצד האחר אני גם ככה לא ממש נמצא בבית הכנסת ולא סופג את עונג השבת ממש , זה יוצר אצלי עצבנות וכעס ובסוף גם חילול השבת שמצד אחד חורה לי מאוד ומצד שני משחרר אותי להיות חופשי עם עצמי והילדים לנסוע ולהשתחרר מהטרדות של היום יום במהלך השבוע. תודה על כול הכוונה שתתקבל

תשובה

שלום וברכה

אציע שתשלח לנו מספר טלפון ונשמח לסייע לך באופן פרטני לפי עניינך.

אם הדבר לא אפשרי נא לכתוב לי שוב ונשתדל לענות לך בכתב.

בהצלחה,