שבת

האם אפשר להדליק נרות שבת בשם יהודיה אחרת שלא מדליקה?

  • ט' טבת התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, חמותי חילונית שלא מדליקה נרות בשבת ולצערי גם לא רוצה להדליק, האם אני יכולה להדליק בערב שבת בנוסף עוד שני נרות ולכוון עליה? האם זה יחשב לה כאילו היא הדליקה? יש לציין שהיא תינוקת שנשבתה מדור ניצולי שואה, לא ראתה מעולם את אימה מדליקה נרות ולא שום דבר אחר שקשור לדת...מכיוון שאני מבינה את חשיבות המצווה אשמח לעשות זאת עבורה בלי שתדע....

תשובה

שלום וברכה

כאשר את בביתה ומדליקה נרות את יכולה לכוון לפטור גם אותה והמצווה נחשבת גם בעבורה.

אולם אם את מדליקה בבית שלך כאשר היא בביתה אין עניין להדליק שני נרות נוספים בשבילה אבל תוכלי להתפלל בשעת הדלקת הנרות שהנרות שאת מדליקה יהיו גם לזכותה  ושה' ידליק בה בזכות הדלקת הנרות את הניצוץ היהודי ושהיא תזכה לשמירת שבת ולהדלקת נרות שבת כל בנות ישראל הכשרות.

עלי והצליחי,