חברה והשקפה

באנו מהקופים?

  • ט' טבת התשע"ה

שאלה

שלום אני בעלת תשובה לשעבר כיום לומדת קוסמטיקה יש לנו רופא מרצה בנושא אנטומיה שטוען שבאנו מהקופים. מאד הכעיס אותי לשמוע והתווכחנו. הוא נתן לי שבוע ימים להוכיח ולשכנע אותו שזה לא נכון. בבקשה תעזרו לי רוצה לעשות קידוש ה' מעבר לכך שגם כמה בנות שלומדות איתי מאמינות בזה. אשמח לעזרה דחוף!!!! תודה ליאת 0523597097

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אין להתווכח עם אדם שלא מחפש את האמת, אלא שכל כוונתו לשכנע אחרים בעמדתו.
לדעתי גם ראוי להימנע מלימודים במקום שכזה, בפרט אם המרצה מביע את דעותיו האישיות בנושאים של אמונה ומדע, צריך להתלונן על כך.

תחום האבולוציה הינו תחום רחב ביותר, ויש לגביו הרבה מאוד שקרים, טעויות, סילוף עובדות - שאדם מן השורה לא יוכל להבחין בהם כלל. הנה דוגמאות לשקרים בשם האבולוציה:
http://www.haemet.net/articles/creation/evolution_of_man/lies.htm

לא כל מה שהאבולוציה טוענת הוא שקר או אמת, אלא יש בתיאוריה זו אמיתות שמעורבבות עם שקרים:

תוכלי להציע מאמרים אלה לחברותיך שהושפעו מדבריו של המרצה.

בברכה,
דניאל בלס