שבת

שבת בעסק

  • ה' טבת התשע"ה

שאלה

שלום רב, שאלתי את השאלה כבר..אבל הייתה לי תקלה באינטרנט אז אני לא בטוח אם השאלה נשלחה.. בן דוד שלי ואני חושבים אולי לפתוח עסק ביחד... אני לא רוצה שהעסק יהיה פתוח בשבת, והוא כן רוצה.. האם אפשרי שבשבת רק הוא יעבוד, ורק הוא יקבל מהרווחים של שבת? האם זה תקין בשבילי? האם עדיין אני יכול ליהנות ממקור הברכה של שבת? מקווה שהייתי מובן..תודה רבה ושבוע טוב!!

תשובה

שלום וברכה

אסור להסכים לפתיחה בשבת בשום אופן.

זה יחריב את כל העסק ולא רק את הריווח של שבת. תעשו ניסיון שנה של שמירת שבת בעסק ובעז"ה תזכו לשפע ברכה גדול.

בהצלחה רבה,